tisdag 15 februari 2011

Gott matbröd med fil

Helgen som var åkte vi till Sundsvall och hälsade på goda vänner. Mycket skoj och bus med lilla T,  1 år, som är helt underbart söt. Det var en skön och avkopplande helg från all renovering. Tack för det!

Innan vi åkte bakade jag ett matbröd som är väldigt mättande och fiberrikt. Fick receptet av min goda vän T.

Matbröd med Fil
5 dl Vetemjöl
2 dl Grahamsmjöl
3 dl Rågsikt
2,5 dl Rågkross
1 dl Vetekli
1/5-dels dl Vetegroddar (jag tog linfrö)
1 tsk Salt
4 tsk Bikarbonat

Blanda ihop alla torra ingredienser.
Blanda i 1 L Fil och 2 dl mörk Sirap ( går att minska på sirapen om man redan är nog söt) :)
Degen blir kletig!
Släng upp i 2 avlånga smörade brödformar.

In i ugn, 1,5 h på 175 grader. Jag hade inne den i 75-80 min. Man får hålla lite koll, beror nog på ugn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar